Kalorifer Kazanları
Müstakil binalar, apartman daireleri, dubleks–tripleks villa tipi evler ve 300 m²‘ye kadar olan işyerlerinin ısıtılmasında kendini kanıtlayan Dinçerler Prefabrik & Enerji sistemleri, katı yakıtlı kazan, işyeri sobası, boyler, genleşme deposu ve eşanjör, kalorifer, doğalgaz ve tesisat ekipmanlarının montajı, toptan ve perakende satışı konusunda da komple hizmet sunmaktadır.
Kullanıcılar tarafından cevap aranan sorulardan biri de kalorifer kazanı kaç derecede yanmalı sorusudur. Burada belirleyici faktörler; binanın ısı kaybı, ısı kaybına göre yerleştirilen petek miktarı ve kullanıcının istediği ortam sıcaklığıdır. Isı kaybı binanın fiziksel şartlarına göre ve dış ortamın sıcaklık, rüzgar durumuna göre değişkenlik gösterir.
Alanında uzman kadrosu, üstün hizmet kalitesi, müşteri odaklı yaklaşımı ve hayatı kolaylaştırıcı ısıtma çözümleriyle gün geçtikçe adından daha çok söz ettiren Dinçerler Prefabrik & Enerji sistemleri olarak THERMAL ve ÇETİK ISI markalı tüm ürünlerin bayiliğini yapmaktadır.
Dinçerler Isı Sistemleri
Trakya bölgesinde faaliyetleri sürdüren firmamız sizlere bu imkanı verebilecek teknik ekip ve yetkinliğe sahiptir.
Doğalgaz bölgede bulunan yetkili gaz dağıtım firmaları tarafından gaz kullanacak birimlere kadar taşınır. Bu birimler binalar, müstakil evler, toplu konutlar ve fabrikalar gibi çok geniş skalaya sahip yerler olabilir. Talep edilen kullanım miktarına göre (m3/h) servis kutusu veya gaz istasyonu gaz dağıtım firmalarınca bırakılmaktadır.
Servis kutusundan yakıcı cihazlara kadar doğalgazın taşınması için gerekli tesisat gaz dağıtım kurumlarınca yetkilendirilmiş firmalar tarafından yapılmaktadır ve yaptırılmalıdır. Yetkili firmaların uyması gereken kurallar TSE 7363 isimli şartnamede mevcuttur.
Servis kutusundan başlayan tesisata bina girişine yakın ulaşılabilir konumda bir yerde ana kesme vanası eklenmelidir. Tesisatı elektriksel yüklerden korumak için tesisata bakır cubuk ile topraklama yapılmalıdır. Bazı gaz dağıtım bölgelerinde A.K.V’nin yanında deprem vanası kullanımıda zorunludur. Tesisatın geçtiği kapalı mahal havalandırılmalıdır. Örneğin; tesisat merdiven boşluğundan ilerliyorsa merdiven boşluğunun en üst kısmına yeterli büyüklükte ve açık atmosfere açılan bir menfez gerekmektedir. Eğer tesisatın geçeceği bir şaft mevcut ise PE kaplı boru kullanılması zorunludur. Şaft sadece doğalgaz tesisatına özel olarak ayrılmalı ve yeterli havalandırma şartlarına uygun olmak zorundadır.
Projelendirilme aşamasında her BBS için en az 3,5 m3/h doğalgaz debisi bırakılmalıdır. Debi hesaplaması kullanılan yakıcı cihazlara göre değişmektedir. Sadece kombi+ocak hattı kullanılan bir evin ihtiyacı 3,5 m3/h’dir.
Yakıcı cihazların güçlerine (kw veya kcal) göre ve yanma sınıfına göre mahal hacimleri kontrol edilmelidir. Ayrıca A ve B tipi yanma sınıfına giren cihazlarda mahal havalandırılması zorunludur. Havalandırma atmosfere açılmalıdır.
İlgili Ürünlerimiz
Hayallerinizdeki evi
inşa etmek için proje yöneticilerimizden biriyle gecikmeden iletişim kurun.