DİNÇERLER PREFABRİK ve GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMLERİ

ISI SİSTEMLERİ SEKTÖRÜNDEKİ FAALİYETLERİMİZ

Türkiye konumu itibariyle yenilenebilir enerji kaynakları bakımından oldukça zengin bir coğrafyada yer almaktadır. Bulunduğumuz bölgede güneş enerjisi kullanımı artmakla birlikte çeşitli teknolojiler kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılaması için kullanılmaktadır.

Güneş Isı Panellerinin yanı sıra yapıların ihtiyaç duyduğu diğer enerji kaynaklarının başında Elektrik Yapı Sistemleri,  Kaloriferler, Kazanlar, Kombiler ve Sıcak Su Sistemleri gelmektedir.

Dinçerler Prefabrik ve Güneş Enerji Sistemleri Şirketi olarak; Sıcak Su Sistemleri, Kalorifer ve Kazan Kurulumları, Güneş Isı Panelleri ile Prefabrik Evlerin ve Tüm yapıların ihtiyaçlarını karşılamak üzere hizmetlerimizi sunmaktayız.

Kademeli ya da oransal çalışan baca gazı / yakma havası fanı, düşük sıcaklık kazanı sınıfı kombiler, yoğuşma tekniği ve yanma kalitesi kontrolü gibi teknolojiler sayesinde, kombiler günümüzde artık daha yüksek verim değerlerine ulaşabilmektedirler.

Dinçerler Isı Sistemleri

Trakya bölgesinde faaliyetleri sürdüren firmamız sizlere bu imkanı verebilecek teknik ekip ve yetkinliğe sahiptir.

Doğalgaz bölgede bulunan yetkili gaz dağıtım firmaları tarafından gaz kullanacak birimlere kadar taşınır. Bu birimler binalar, müstakil evler, toplu konutlar ve fabrikalar gibi çok geniş skalaya sahip yerler olabilir. Talep edilen kullanım miktarına göre (m3/h) servis kutusu veya gaz istasyonu gaz dağıtım firmalarınca bırakılmaktadır.

Servis kutusundan yakıcı cihazlara kadar doğalgazın taşınması için gerekli tesisat gaz dağıtım kurumlarınca yetkilendirilmiş firmalar tarafından yapılmaktadır ve yaptırılmalıdır. Yetkili firmaların uyması gereken kurallar TSE 7363 isimli şartnamede mevcuttur.

Doğalgaz kolon tesisatı yapıda bulunan BBS sayısına göre hesaplanıp uygulanmalıdır. Bağımsız birim sayısı (BBS) inşaatı bitmiş veya kullanıma hazır hale gelmiş yapılarda ayrı olan kısımlara denir. Daire, ofis, depo, mağaza gibi mahaller BBS ye örnektir.

Kolon tesisatında doğalgaz taşınımı doğalgaz çelik borularının kaynak ile birleştirilmesi ile olmalıdır. Boruların yanında kullanılcak diğer malzemelerde TSE’den onaylı doğalgaz tesisatına uygun olmalıdır. Borular TS 6047, ISO 3183, TS EN 10208-1 API 5L yönetmeliğine uygun borular kullanılmalıdır. Bu boruların en büyük özelliği dikişsiz ve kalın cidarlı olmalıdır. Aynı format ve kurallar kullanılan fittings malzemeler içinde geçerlidir.

Servis kutusundan başlayan tesisata bina girişine yakın ulaşılabilir konumda bir yerde ana kesme vanası eklenmelidir. Tesisatı elektriksel yüklerden korumak için tesisata bakır cubuk ile topraklama yapılmalıdır. Bazı gaz dağıtım bölgelerinde A.K.V’nin yanında deprem vanası kullanımıda zorunludur. Tesisatın geçtiği kapalı mahal havalandırılmalıdır. Örneğin; tesisat merdiven boşluğundan ilerliyorsa merdiven boşluğunun en üst kısmına yeterli büyüklükte ve açık atmosfere açılan bir menfez gerekmektedir. Eğer tesisatın geçeceği bir şaft mevcut ise PE kaplı boru kullanılması zorunludur. Şaft sadece doğalgaz tesisatına özel olarak ayrılmalı ve yeterli havalandırma şartlarına uygun olmak zorundadır.

Sayaçtan yakıcı cihazlara kadar olan tesisata denir. Sayaç seçimi projelendirildikten seçilmelidir. Başlıca 3 tip sayaç bulunmaktadır. Körüklü rotary ve türbin bu sayaçların seçiminde kullanım basıncı ve tüketim miktarına bakılır.

Doğalgazın iletiminde kullanılan malzeme ve birleştirme teknikleri farklılık göstermektedir. Bu farklılık gaz dağıtım firmalarının şartnamelerine göre değişiklik göstermektedir. İletim malzemesi olarak doğalgaz çelik boru ve bükülebilir esnek boru kullanılabilir. Birleştirme tekniği dişli malzeme veya kaynak kullanılabilir. Mahal ve alanın durumuna göre bazı farklı ekipmanlar kullanılabilir. Örneğin yapının ahşap kısımları bulunuyorsa tesisata gaz alarm cihazı tertibatlı selenoid vana koyulması zorunludur.

Projelendirilme aşamasında her BBS için en az 3,5 m3/h doğalgaz debisi bırakılmalıdır. Debi hesaplaması kullanılan yakıcı cihazlara göre değişmektedir. Sadece kombi+ocak hattı kullanılan bir evin ihtiyacı 3,5 m3/h’dir.

Yakıcı cihazların güçlerine (kw veya kcal) göre ve yanma sınıfına göre mahal hacimleri kontrol edilmelidir. Ayrıca A ve B tipi yanma sınıfına giren cihazlarda mahal havalandırılması zorunludur. Havalandırma atmosfere açılmalıdır.

Yapılan Tesisat temel olarak ikiye ayrılmaktadır. Servis kutusundan ölçüm sayaçlarına kadar olan kısma ana (kolon) tesisatı denmektedir. Sayaçlardan yakıcı cihazlara kadar olan kısım daire içi tesisatıdır.

Doğalgaz ve Kombi Tesisatı

Kalorifer Petekleri

Kalorifer Kazanları

Güneş Enerjisi Elektrik Sistemleri

Güneş Enerjisi Su Isıtma Sistemleri

İlgili Ürünlerimiz

Hayallerinizdeki evi
inşa etmek için proje yöneticilerimizden biriyle gecikmeden iletişim kurun.